Tavallisimpia sairauksia

Tavallisimpia sairauksia:

ripuli
jos koiran maha on sekaisin, korvaa seuraava ateria piimällä & keitetyllä riisillä, johon olet lisännyt TehoBakt-pulveria (maitohappobakteerijauhe: saa apteekista ja eläinkaupoista). Aloita ruuan antaminen hieman pienemmillä annoksilla. Voi kokeilla myös apteekista saatavaa Attapekt- valmistetta tai Canikur-valmistetta. Pientä pentua ei voi paastottaa kovin kauaa: ellei vatsa asetu, ota yhteys kasvattajaan tai eläinlääkäriin.

virtsaputkentulehdus:
on yleisempää narttupennuilla, varsinkin kylmempään vuodenaikaan. Oireena on se, että pennulla on useammin tarve asioilleen, mutta kerralla tulee vain muutama tippa. Koiralle saattaa nousta myös kuume (koiran normaalilämpö peräaukosta mitattuna 38,5). Tämä vaatii antibioottikuurin eläinlääkäriltä.

silmä- ja korvatulehdukset:
jos koiran silmissä alkaa olla runsaasti rähmäistä eritettä, on kyse silmätulehduksesta. Itse voit kokeilla puhdistaa silmää 2-4 kertaa päivässä joko keitetyllä vedellä (jäähdytä kunnolla!) tai apteekista saatavalla silmävedellä. Jos tämä ei parissa päivässä auta tai rähmintä vain pahenee, ota yhteys eläinlääkäriin.

 
Korvatulehduksesta merkkinä on usein se, että koira kulkee pää kallellaan, ravistelee sitä ja yrittää kaivaa korvaansa tassulla. Tämä voi kuitenkin aiheuttaa sen, että roska (karva kulkeutuu vain syvemmälle korvakäytävässä, mutta jos oireet eivät häviä korvien putsaamisella, mene lääkäriin. Apteekista voi myös ostaa korvatippoja. Tiputa ohjeen mukaan korvaan tippa, hiero korvaa ja anna koiran sitten ravistella aine pois.

Mainokset