Kynsien leikkuu

Leikkaa kynnet pennulta tarpeeksi usein, jotta se oppii suhtautumaan toimenpiteeseen luonnollisesti. Jopa kerran viikossa kannattaa harjoitella ja vaikka pentu on jo tottunut kynsien leikkuuseen, voi se leikkaajan vaihduttaessa hiukan “koetella”. Jos tässä vaiheessa luovutat, saat siitä elinikäisen ongelman. Säännöllinen leikkuu on tarpeen, jotta kynnen ydinosa ei pääse kasvamaan liian pitkäksi. Vaaleasta kynnestä näet ydinosan helposti (sitä ei saa vahingoittaa) ja tiedät kuinka paljon sinun tulee leikata, mutta mustasta kynnestä se on jo vaikeampaa. Pienellä pennulla voit käyttää ihmisten kynsinipsejä, suuremmille koirille tarvitset omat kynsileikkurit (esim. Miller’s on hyvä merkki, kestää koko koiran eliniän).

Jos vahinko tapahtuu ja leikkaat liian syvältä, älä pelästy. Kynsi voi vuotaa paljon ja pitkäänkin, mutta se ei ole vaarallista. Pysy tyynenä ja osoita koiralle, ettei kyseessä ole mikään iso juttu. Älä liioittele.

Jos kynsien leikkuusta tulee kuitenkin ongelma hyvä niksi on laittaa koiran eteen kunnon kippo namia (vaikka ruokakippo) ja harjoitella leikkuuta hiljakseen samalla kun koira syö. Aloita vaikka yhdestä tassusta/päivässä ja etene siitä.

Mainokset