Hampaat

Pentu alkaa vaihtaa maitohampaitaan n. 4kk iässä. Yleensä hampaat irtoavat itsestään, mutta kulmahampaat saattavat joskus aiheuttaa ongelmia. Jos uusi hammas työntyy jo maitohampaan rinnalle, eikä maitohammas irtoa (etkä onnistu irrottamaan sitä itse), on mentävä eläinlääkärille ottamaan maitohammas pois. Tässä vaiheessa purennan oikean hoidon laiminlyönti voi johtaa pysyviin virheasentoihin ja hammas saattaa esim. painua ikeneen. Tämän vuoksi HAMPAIDEN SÄÄNNÖLLINEN TARKKAILU ON TÄRKEÄÄ!!
Pidä koirasi saatavilla puruluita, nämä pitävät koiran hampaat puhtaina. Pari kolme kertaa viikossa voit antaa koiralle herkkupalana siankorvan, jonka rouskutteleminen puhdistaa myös hyvin hampaita. Aikuisena hampaiden hoidon voi hoitaa rustoluilla ja kaupasta ostettavilla purutikuilla ja/tai harjauksella. Eläinkaupasta voi ostaa koirille omia hammasharjoja ja tahnaa.

Koirien hammaskiille on kovempaa kuin ihmisten, joten niillä harvemmin esiintyy kariesta (reikiä). Sitä vastoin niille muodostuu toisinaan runsaastikin hammaskiveä, joka pahimmillaan johtaa hampaan kiinnityskudos-sairauksiin. Tästä syystä on hyvä poistattaa hammaskivi aina silloin tällöin eläinlääkäriasemalla.

Mainokset