Jalostustietojärjestelmä

Suomen Kennelliiton Jalostustietojärjestelmä eli KOIRANET

Jalostustietojärjestelmä sisältää Suomessa rekisteröityjen koirien koe-, näyttely- ja terveystulokset. Järjestelmä on avoimesti selailtavissa oleva tietovarasto, josta voi myös suorittaa monipuolisia hakuja koirien tiedoista. Järjestelmä sisältää yli miljoonan koiran tiedot ja se avattiin vuonna 2005.

Löydettävissä on kaikki se materiaali, joka on tallennettuna Kennelliiton koirarekisteriin. Tämä tarkoittaa mm. rotukohtaisia rekisteröintimääriä, jokaisen rodun rotumääritelmää sekä jalostuksentavoiteohjelmaa. Lisäksi sinne päivittyvät viralliset koe-, näyttely- ja terveystulokset. Jalostustietojärjestelmän sisältö perustuu Kennelliiton aineistoon, esim. ulkomaisia tai sellaisten kokeiden tai näyttelyjen tuloksia ei löydy, jotka eivät ole olleet Kennelliiton alaisia.

Sukutaulutietojen yhteydessä näkyy koiran sukusiitosprosentti ja sen laskennassa käytetty sukupolvien määrä. Sukusiitosprosentti on suuntaa-antava arvo erityisesti tuontikoirilla, koska Kennelliitto tallentaa niille vain kolmen (3) sukupolven tiedot. Tästä johtuen useiden tuontikoirien sukupuusta puuttuu koiria, joka taas vaikuttaa ssp:n laskennalliseen tulokseen.

Pennunostaja voi Koiranettiä selaamalla saada jonkinlaisen kuvan pentueensa vanhempien käyttö- ja terveystuloksista sekä myös muista sukulaisista. Sieltä löytyvät myös kasvattajan edelliset pentueet virallisine tuloksineen. Koiranetin käyttö on ainutlaatuinen työkalu niin harrastajille, koiran kasvattajille kuin pentua harkitseville.

TUTUSTU KOIRANETTIIN TÄSTÄ LINKISTÄ.
Omakoira-palvelu on Kennelliiton henkilöjäsenille ja jäsenyhdistyksille tarkoitettu sähköinen palvelu.

Mainokset